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「健康食材」サーモンがさほど健康的ではない可能性...むしろエサのほうが栄養価が高かった【最新研究】

ニューズウィーク日本版 / 2024年11月26日 14時45分

この研究では、飼料に使われる天然魚は養殖サーモンに比べ、比較的少ない量を食べるだけでこれらの栄養素を摂取できることも分かった。飼料用天然魚の3分の1を食用にすれば、魚を食べることで摂取する栄養素の量を最大化できるという。

「食べる魚の種類を少し変えれば、一部の栄養素不足を改善し、人類と地球の両方の健康を向上させることができる」と、ウィラーは指摘する。

【参考文献】
David F. Willer, Richard Newton, Wesley Malcorps, Bjorn Kok, David Little, Anneli Lofstedt, Baukje de Roos & James P. W. Robinson, Wild fish consumption can balance nutrient retention in farmed fish, Nature Food volume 5, pages221-229 (2024)

ケンブリッジ大学のサーモン研究の動画

@cambridgeuniversity 🎣 Are you getting the maximum nutritional benefit from your choice of fish? 🐟 Researchers at Cambridge, Stirling, Lancaster and Aberdeen are encouraging people to eat more wild fish, such as mackerel, anchovies and herring, which are often used within farmed salmon feeds. These oily fish contain essential nutrients including calcium, B-12 and omega-3 but some are lost from our diets when we just eat the salmon fillet. Thanks to Dr David Willer from the Department of Zoology for helping to bring this video together! #UniversityOfCambridge #CambridgeUni #CambridgeUniversity #Cambridge #CambridgeResearch #Research #Nutrition #Fish #Fishing #LearnOnTikTok ♬ original sound - Cambridge University

 

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